Now loading.
Please wait.

+90 216 575 06 51


Kendi Öğrenme Stilinizi ve Çalışanlarınızın Öğrenme Stillerini Keşfedin...

Aşağıdaki test Peter Honey & Alan Mumford tarafından 1992 yılında hazırlanmış "Öğrenme El Kitabı"ndan alınmıştır.

Bu test kişilerin (organizasyonlardaki çalışanların) tercih ettiği öğrenme stil(ler)ini bulmaları için hazırlanmıştır. Yıllar geçtikçe, muhtemelen bazı deneyimlerden diğerlerinden daha fazla fayda sağlamanıza yardımcı olan öğrenme alışkanlıkları geliştirdiniz. Muhtemelen bundan habersiz olduğunuzdan, bu anket, öğrenme tercihlerinizi belirlemenize yardımcı olacaktır, böylece stilinize uygun öğrenme deneyimlerini seçmek için daha iyi bir konumdasınız.

Bu testte bir zaman kısıtlaması bulunmamaktadır. Ortalama 10 - 15 dk sürmektedir. Sonuçların doğruluğu, ne kadar dürüst olabildiğinize bağlıdır. Doğru veya yanlış cevabı yoktur. Kendinize yakın bulduğunuz cümlenin yanında "Evet" i, size uymayanların yanına da "Hayır"ı seçiniz. Her cümlenin sonuna mutlaka bir cevap koyunuz.

Testi bitirdikten sonra Öğrenme Stilleri Testi (xlsx) dosyasının içerisinde Sonuç sayfasından test sonuçlarını görebilirsiniz.


Honey & Mumford - Öğrenme Stilleri Testini İndirin


Test sonuçlarının yorumları ve öğrenme stiliniz

En yüksek yüzdeye sahip olan öğrenme stili size en yakın olanı anlamını gelmektedir. Aşağıdaki açıklamarı buna göre değerlendirebilirsiniz.

Aktivistler: Yaparak öğrenenlerdir. Aktivistlerin ellerini kirletmesi gerekiyor. Öğrenmek için her zaman bir yolları vardır. Öğrenme eylemleri; beyin fırtınası, problem çözme, grup tartışması, yapbozlar, yarışmalar, role-play...

Teoristler: Bu kişiler, faaliyetlerin arkasındaki hipotezleri anlama şansına sahiptirler. Öğrenme prosedürüne katılmaları için belirli bir nihai hedefi olan modeller, fikirler ve gerçekler gereklidir. Parçalamak ve bütünleştirmek gibi, yeni verilerin metodik ve tutarlı bir 'hipotez' içine çekilmesini severler. Öğrenme tercihleri; aktivitelerdeki modeller istatistikler, hikayeler, notlar, arkaplan bilgileri, konseptleri teorik olarak kullanmak...

Pragmatistler: Bu bireyler, kendilerinin mevcut gerçeklerinin içinde öğrenmeyi uygulamaya dönüştürmeyi başaracak kapasitedediler. Kavramsal fikirler ve rekreasyonlar, kavramları pratik olarak hayatlarına koyma yaklaşımını görmedikleri sürece kısıtlı yarar sağlarlar. Çalışmalarını kontrol etmek için yeni fikirler, spekülasyonlar ve yöntemlerle denemeler onların hareket tarzlarıdır. Onlar için en iyi öğrenme modeli; öğrendiklerini nasıl gerçekte uygulayabilecekleri, vaka çalışmaları, problem çözme teknikleri ve tartışmaları üzerine düşünmektedir.

Yansıtıcılar: Bu kişiler, olanları izleyerek ve düşünerek öğrenirler. Uygulamaya hemen dahil olmak yerine kenardan seyretmeyi tercih edebilirler. Geride kalarak alternatif bakış açılarını görmeyi, bilgi toplamayı ve uygun bir sonuca varma fırsatını kullanmayı isterler. Eşleştirilmiş tartışmalardan, kendini analiz anketlerinden, kişilik anketlerinden, aktiviteleri izlemekten, başkalarından geri bildirim almaktan, koçluktan ve mülakatlardan hoşlanırlar.