Now loading.
Please wait.

+90 216 575 06 51


Karşındakinin Doğru Söylediğini Nasıl Anlarsın? (Güvenilirliğin Değerlendirilmesi)

AMAÇ
Günümüzün büyük bir kısmını iletişim halinde geçiriyoruz. Çoğu zaman konuşuyor ve maalesef daha azında da dinliyoruz.

İş ve sosyal yaşantımızda toplantılar, kahve sohbetleri, dertleşmeler, aile içi iletişim derken günümüzün önemli bir süresinde etkileşim içerisindeyiz. Bu etkileşim anlarında karşımızdaki bireylerin ifade ettiklerinin ne kadarının gerçeği yansıttığını bilmiyoruz. 'Telefonunu açamadım çünkü toplantıdaydım' cümlesinin gerçek olup olmadığını bilmek ister miydiniz? Ya da 'Böyle olacağını bilmiyordum' cümlesini söyleyen kişinin sonucu gerçekten bilip bilmediğini değerlendirmek ister miydiniz? Arkadaşınızın, eşinizin, çocuğunuzun, amirinizin söylediklerinin ne kadarının gerçeği yansıttığını öğrenmek mümkün. Üstelik doğru söylememenin ardında yatan etkenleri görmek de mümkün.

Bireyler doğru yada yalan söylediklerinde bedenlerinde gelişen bazı fizyolojik ve psikolojik belirtilere engel olamazlar. Çünkü bunlar bilişsel yükün getirdiği bir durumdur ve oluşumu fark edilmez. Ancak eğitimli bir göz, bu belirtileri fark eder ve olası sebepleri görebilir. Eğitim, ifadelerin dinlenilmesinden çok anlaşılmasını, ne denmek istediğinin açıklığa kavuşturulması ve söylemin ardında yatan psikolojik etkenleri değerlendirmeyi amaçlar.

Bu eğitim, söylenen ifadelerin doğru, doğru olmayan ve yalan ifade olasılıkları şeklinde değerlendirilme yapılmasını sağlar.


HEDEF KİTLE

Üst düzey yöneticiler, İK Uzmanları, Güvenlik Uzmanları, Denetimciler, Satış Personelleri, Eğitmenler, Öğretmenler, Psikologlar, Terapistler ve ilişkilerinde etkin iletişimi önemseyen tüm kişiler


EĞİTİM İÇERİĞİ

Duyguların Ortaya Çıkışı

7 Evrensel Duygu Ve Okunuşları

Doğru Ve Doğru Olmayan İfadeler

Doğrunun Belirtileri

Yalan Nedir, Nasıl Oluşur?

Yalan Söylemeye İten Etkenler

Yalanın Belirtileri

Yalanın Psikolojisi

Fireleri Yakalamak

Kişilerdeki Temel Davranışlar(Base Line)

Doğru Ve Yalan Hakkında Karar Vermenin 5 Bilimsel Tekniği

Güvenilirliği Arttırıcı Detaylar


NOT

Ünlü dizi LİE TO ME'nin yaratıcısı ve danışmanı Prof. Dr. Paul Ekman'ın geliştirdiği Doğruluk Ve Güvenilirliğin Kredibilitesi eğitimi doğrultusunda geliştirilmiş bir eğitimdir.